Project-FP.002 - Perpezac le blanc

Referentie FP.002 – Vraagprijs 179.000 €
 
Zeer comfortabel, praktisch en ecologisch huis op schitterende locatie. Hele rustige spot met leuke tuin, veel terras én zwembad én tennisbaan. En is eigenlijk huis plus appartement. Prima staat van onderhoud.

​Sterke punten: direct genieten, ecologisch, lage kosten en veel beleving. Plus een supermooie plek en zeer scherpe prijs/kwaliteitverhouding.

Het ecologische hier begint vooral door het feit dat dit huis een grasdak heeft. Het is eigenlijk een grote platte bungalow met daarop een plat dak waarop een stevige laag grond ligt met gras aan de bovenzijde. 
Naast een optimale isolatie ook de voordelen van geen risico voor stormschade en geen kosten. Alleen af en toe met de grasmaaier er over heen crossen.
Locatie
In de campagne van het dorpje Perpezac le Blanc en daarmee in het zuidwesten van de Corrèze, het zuidelijkste departement van de centraal in Fr. gelegen regio Limousin. 950 km van Utrecht.
2 min. van het dorp zelf met vers brood, krant en restaurant, 5 min. van Ayen met meer winkels en 10 min van Objat met alle winkels.
Brive als grote stad op 20 min. en 30 min. van vliegveld Brive.
Snelwegen A20 en A89 op 10 min.

Indeling huis
Het huis is dus eigenlijk een grote platte bungalow met alle ruimtes op de begane grond. In het huis een royale woon/eetkamer met een half open keuken ( samen 53 m² ) waarachter bijkeuken en een voorraadkamer.
Keuken is volledig ingericht en volop boekenkasten in de woonkamer.
Verder een masterbedroom ( 14 m² ) met inbouwkast, luxe badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet én een aparte dressing.
In open aansluiting met de woning, maar ook goed te separeren, met woon/werkkamer van 20 m², kitchenette, 2 slaapkamers en een badkamer met douche en wastafel. Plus apart toilet.

Het huis is gebouwd in 1993 en verbouwd in 2002. Buitenmuren zowel als dak zijn van 30 cm dikke siporex ( gasbeton ) panelen. Daardoor al enorme isolatie naast het vegetatieve dak ! Plus natuurlijk dubbel glas.

De verwarming is middels elektrische radiatoren en in de woonkamer staat een stevige houtkachel.
Buiten
Terrassen op het zuiden en westen met daaromheen een fraai aangelegde tuin. De hele dag zon dus maar ook volop beschutting.
En die vinden we ook achter het huis onder de notenboom.
Verder een ruime parkeerplaats en een carport voor houtopslag en om de auto ’s zomers wat uit de zon te houden.
Plus nog tuinhok aan de oostkant van het huis.
De grondoppervlakte van het perceel is 1700 m²

Zwembad en tennisbaan
Het huis maakt deel uit van het kleine parkcomplex Troglo VIllage.
Dit zijn 4 huizen van Nederlandse eigenaren en gezamenlijk  hebben zij op 200 meter van het huis een zwembad ( 12 x 6 meter - geen chloor ) en een tennisbaan. Volledig dus het plezier van deze extra’s maar voor slechts een paar honderd euro per jaar !!

Al met al een heel fijn huis met heel veel voordelen, een prima beleving en een uiterst scherpe prijs.