Met ruim 20 jaar wonen en werken in dit mooie Franse land kunnen wij bogen op een rijke ervaring met de streek en tal van praktische zaken.  Tevens zijn wij actief met het project Troglo Village Origine, een zogenaamd lotissement; dit betekent dat de kavels helemaal bouwrijp zijn inclusief toegang, graafwerk en nutsvoorzieningen. De kavels zijn groot tot zeer groot.

Corrèze en Dordogne zijn twee departementen op de grens van Midden en Zuid-Frankrijk in de regio Nouvelle-Aquitaine. Het is een natuurrijk gebied met heuvels, bossen, rivieren en meertjes, maar ook levendig en gezellig door zijn charmante dorpjes en agrarische bedrijvigheid. Wijzelf hebben hier ruim 20 jaar gewoond en kennen de streek inmiddels op ons duimpje. Met alle facetten van vestiging, verbouwen en wonen hebben wij te maken gehad en we kunnen u op velerlei manieren adviseren en van dienst zijn. 
BEKIJK ONS HUIDIGE AANBOD (KLIK OP DE FOTO VOOR MEER INFORMATIE):
Complete hameau met 7 huizen op paradijselijke locatie !! FP-038 – Vraagprijs 730.000 

Een principaal huis dat vergroot en verrijkt is en verder 6 huizen die allemaal opgezet voor een exploitatie van vakantiehuizen, vaak gîtes genoemd. Een wonderschone cocktail van natuursteen, daken van originele ardoises, rustieke charme, veel ruimte, optimale rust en verzorgd groen.

Zonder te vergeten de superschone lucht, het nul risico voor water- en vuuroverlast, en het totaal zonder lichtvervuiling zijn wat garant staat voor een fonkelende sterrenhemel. En helemaal ‘Pasja’ is de prachtig geëxposeerde pool met groot terras !
FP-037 – rijk, luxe huis in topconditie in rustig dorpje - Prijs → 229.000 € 

Eigenlijk een groot appartement maar dan met de allures van een kasteelvleugel. Geheel van natuursteen, perfect dak van ardoises, overal elektrische rolluiken, topverwarming, zeer ruim en een grote bergzolder voor hobby en opslag. Ongekende luxe in keuken / badkamers / slaapkamers en salon. Géén tuin ! Wel terras voor de ingang en mogelijkheid van een zonneterras op eerste verdieping. Als kers op de taart een grote garage voor meerdere auto’s, gereedschap en wijn- en houtopslag. Waan u in een gemoderniseerd kasteel, maar met uiterst lage kosten én geen mede-eigenaren !!
 
Plussen → 250 m² rijk wonen en 100 m² top - garage → ‘prêt à poser les valises’ !!!   Luxe sfeer volle keuken met geel marmer en topapparatuur /  3 grote slaapkamers en 2 luxe badkamers / grote bergzolder in topconditie / sfeer / luxe / lage kosten. Overal aluminium kozijnen en dubbel glas. Geen werk, geen onderhoud, lage kosten en heel veel comfort
FP-039 – ruim huis met grote tuin – Vraagprijs → 98.000 €
 
Vroeger een voornaam huis met grote balkons, grote tuin, uitzicht en rustige ligging. Het heeft 7 kamers, centraal trappenhuis, grote garage/workshop, een klassieke look en veel stenen muren op verschillende niveaus. 
 
Sterke plussen  → karakter, veel steen, perfect dak en zinkwerk, ruime kamers, veel garage / werkplaats, grote tuin voor van alles, terras van zwarte natuursteen, rust ige maar uiterst praktische locatie, veel balkon. Interessante prijs/kwaliteitverhouding.
FP-036 - Ruim vakantiehuis in de Marne - Vraagprijs: 158.000 €    

Prachtig verscholen in de groene campagne van de Marne, een département bekend als onderdeel van de Champagne-regio, vinden we dit uiterst charmante vakantiehuis.  

Pluspunten → karakteristiek campagnehuis, zeker aan de binnenkant. Veel charme vooral binnen en compleet uitgerust en ingericht. Grote leefkeuken met open haard en aparte ‘ cellier’. Mooie woonruimte met ook weer mooie open haard. Alle ruimtes hebben elektrische radiatoren. Nieuwe kozijnen met dubbel glas. 4 ruime slaapkamers.
FP.024 – klein huisje om op te knappen – vraagprijs→ 29.000 €

Het huisje bestaat uit drie kamers met in totaal ongeveer 50 m² bewoonbare oppervlakte. Daarboven een zolder en ernaast een schuur van ongeveer 30 m² die dus mogelijkheid geven om woonruimte erbij te creëren.

Sterke punten: handzaam project / hoofdruimte heeft karakter met mooie balken, grote open haard, houten vloer in redelijke staat en grote binnen-kast / grote mooie gewelfde kelder / water en elektriciteit reeds aanwezig / kleine prijs/ rustige omgeving. PLUS → ideaal met ook te koop huis ernaast – FP-024b !!!
FP.024B – huis met schuur – vraagprijs → 49.000 €

Stevige schuur en afdak, eigen septic tank, rustige omgeving, kelder, bakhuis, grote zolder. Correcte prijs !!
Plus: ideaal met klein huisje ernaast om te komen tot een ruim ensemble of ideale combi van 2 huisjes voor dubbele bewoning.

Sterke punten: handzaam project / recent aangelegd sanitair / boiler / keuken ( basaal ). Direct bewoonbaar ! Grote woonkeuken met open haard van een kasteel.

Nieuwe super-ecologische bungalow op toplocatie in het Zuid-westen van Frankrijk. Prijs → tussen 180.000 en 250.000 €. 

Nieuw te bouwen moderne bungalow met groendak op een absolute toplocatie met spectaculaire uitzichten. Onder architectuur ontworpen en met volledige plannen én bouwvergunning. De bouw kan morgen opgestart worden en einde 2019 klaar zijn.
Daarnaast grote plus dat het nog op velerlei punten aan uw persoonlijke wensen aangepast kan worden !!

Sterke punten: gelijkvloers, grote ramen met prachtig uitzicht, grasdak geeft koelte in zomer en warmte in winter, 100 % nieuw, ecologisch, lage kosten. Nihil onderhoud zowel voor huis als tuin; pers. aanpassingen mogelijk.
FP.027 – Compleet gehucht bestaande uit 5 hoofdgebouwen op 2 hectares gelegen in een prachtige groene campagne van de NO – Dordogne. Vraagprijs 540.000 €.

Op 300 m. van een klein rustiek dorpje en op 15 km van ’t karakteristieke rijke stadje Excideuil is deze complete hameau te koop, momenteel in gebruik als workshopcenter annex verhuurexploitatie. Het is gelegen in het NO van de Dordogne in een bosrijke streek met veel paden voor wandelaars en MTB-ers. Ideaal voor een groep mensen, familie/vrienden of anders gelijkgestemden, die samen een compleet gehuchtje willen bewonen.
Sterke punten: uiterst veilige en rustige plek. Veel charme ! Compleet nieuwe daken !! Veel combinaties van inkomen mogelijk. Een paradijs voor wonen als God in Frankrijk.
FP.028 – Charmant complex van woonhuis, grote en kleine schuur op prachtige plek in de campagne van de Corrèze – vraagprijs 229.000 €.  

Een voormalig ‘maison de maître’ met alle comfort van vandaag en direct instap-klaar. Enorme mogelijkheden in de grote schuur die in een prima staat verkeert en een ideale ruimte is voor veel plek vragende hobby’s of opslag. Een geheel met relatief lage lasten en ideaal voor mensen die permanent het groene buitenleven ambiëren. Perceelgrootte → 1000 m²
Sterke punten: direct goed bewoonbaar, charme van campagne en landleven. Prima staat van bouw en onderhoud. Alle techniek en comfort. Giga-mogelijkheden in grote schuur. Uiterst charmante plek in de groene campagne.
FP.029 – Uiterst charmant ensemble van woonhuis en groot gastenverblijf annex atelier in Dordogne – vraagprijs 295.000 €

Aan de rand van een klein dorpje in het Noord-Oosten van de Dordogne vinden we dit absolute pareltje bestaande uit een stijlvol en subliem gerenoveerd campagnehuis verbonden middels een boven-terras met een grote schuur waarin een luxe gastenverblijf annex atelier en verder nog een grote garage en een technisch werkruimte. Op een kwartiertje van Hautefort, een toeristisch dorp met alle basic commerces en bekend om zijn majestueus kasteel.
Sterke punten: Origineel, optimale rust en privacy, panoramische uitzichten, bijzonder stijlvol en perfect gerenoveerd. Direct instap-klaar om rijk te leven in een groene en schone campagne van een mooie Dordogne.
FP.022 – Praktisch en ecologisch huis op schitterende locatie - Vraagprijs 249.000 €
 
Zeer comfortabel, praktisch en ecologisch huis op schitterende locatie. Hele rustige spot met veel natuurbeleving en prachtig uitzicht, veel terras én zwembad én tennis.
Nieuwe opgang, hobbyruimte/opslag en carport. Prima staat van onderhoud.

Sterke punten: direct genieten, lage kosten en veel beleving ! Alles gelijkvloers, prachtige doorkijkbeelden in het huis, veel contact met de natuur, ‘s zomers aangename temperatuur in huis en ’s winters weinig verwarming. Authentieke houtkachel. Nieuwe ondergrondse hobbyruimte, carport, ruime parking en nieuwe opgang. Supermooie plek en een zeer scherpe prijskwaliteitverhouding. En natuurlijk pool en tennis ‘on the spot’ tegen uiterst lage kosten.
FP.019 – Riant buitenhuis nabij Excideuil in de Dordogne – 469.000 €

Rijk en royaal woonhuis in Perigourdijnse stijl met 7 slaapkamers en 4 badkamers, prachtige tuin en zwembad. Dit in topstaat verkerende droomparadijs ligt op een mooie rustige plek in een hameau vlakbij het authentieke plaatsje Excideuil in de groene Dordogne.

Sterke punten: Top qua stijl, conditie en locatie ! Ultra compleet, veel charme, mooi uitzicht, compleet in campagne maar op 5 min. van stadje !