FP05
Referentie FP.005 – Watermolen +++ in Corréze – Vraagprijs: 350.000 €
 
Een absoluut superbe object !!! Een groot rijk huis met aan de achterkant een idyllisch terras en watermolen en daarmee natuurlijk stromend water plus een apart chalet voor gasten en een enorme joekel van een schuur en dat alles op een terrein van 2 hectare bos, water en weiland.
 
Sterke punten: enorme privacy, heel veel ruimte voor beleving, gasten, auto’s en hobby. Alles natuursteen incl. terrasmuren. Volkomen vrije ligging doch op 3 min. van dorp en op 15 min. van grote stad Brive. Direct bewoonbaar. Onderhandelbaar.
​Het huis heeft aan de binnenkant kasteelallures. Een enorme woonkamer van 70 m² met een cantou ( grote open haard ) waar we complete bomen in kunnen opstoken.

Plus een open trapgedeelte – mezzanine – naar de benedenverdieping met grote eetkamer en daarachter ruime compleet geoutilleerde keuken. Hier ook een aparte toilet ruimte en een grote voorraadkast. Plus natuurlijk verschillende deuren naar terras aan achterkant al waar ook de watermolen en het stromende beekje.

Vanuit woonkamer trap naar zolderverdieping waar we 3 keurige slaapkamers vinden en 2 badkamers incl. 2x een toilet.
In totaal een dikke 200 m² woonoppervlakte verdeeld dus over 3 niveaus.
 
Op een 30 tal meters van het huis een recent gebouwd chalet in prima staat met 2 kamers en een complete badkamer. In totaal ongeveer 50 m². En hieronder zit een grote dubbele carport. Aan de andere kant van het huis, ook op een dertigtal meters staat een enorme schuur van 20 m. breed en 10 m. diep. Een grote open ruimte met tot in de nok ook zo’n 10 meter. Verschillende deuren en poorten en daarmee dus heel veel potentie voor opslag, hobby en of bivak. Verder hierin ook nog een iets lager gelegen ‘cellier’ met eigen ingang. Ideaal voor perfecte opslag van wijn, conserven en zomerfruit. Ook de schuur is volledig van natuursteen en heeft gelijk het huis ook een dak van de originele ardoises ( leien ).
 
Het complex bevindt zich dus helemaal in de bossen met volledige vrijheid maar ligt dus vlakbij het dorpje Sadroc wat ongeveer 15 min. boven Brive ligt. In Sadroc basis commerces en in Donzenac op een paar km alle basiszaken incl. resto’s en terrasjes.
 
Zoekt u dus naast rijk wonen plus een apart gastenhuis nog veel meer ruimte voor bijv. een groot atelier en houdt u van bos en stromend water, dan is dit wel een erg aantrekkelijk object. Of voor sport- vissers. Exploitatie in de schuur is natuurlijk ook mogelijk maar vraagt natuurlijk wel een flinke investering daar deze binnen volledig leeg is. En hout voor de open haard hebt u natuurlijk uw leven lang.

Plus volop plek voor groentetuin, fruitbomen en eventueel zonnepanelen op het grote schuurdak om mogelijk volledig selfsupporting te worden. Plek voor een paar varkens, schapen, kippen etc. is er en ook voor honden is het er natuurlijk big party.

De techniek is prima in orde en verwarming is er middels elektrische radiatoren.
Eigen septic-tank, TV ontvangst via schotel.
Aan de voorkant langs het kleine lokale weggetje een hekwerk met poort.
En daarnaast zit er wel wat rek in de prijs.