FP-036
FP-036 Ruim vakantiehuis in de Marne Vraagprijs: 158.000 €  
 
Prachtig verscholen in de groene campagne van de Marne, een département bekend als onderdeel van de Champagne-regio, vinden we dit uiterst charmante vakantiehuis.  Niet ver van de grotere plaats Chateau Thierry wat we halfweg vinden langs de autoweg Parijs – Reims. En daarmee een dik uur van Parijs en een klein uur van Disneyland-Paris  Het huis ligt op 900 m² grond en is het laatste langs klein weggetje aan de rand van een klein hameautje wat weer op ong. 1 km af van klein dorpje ligt. Midden in het groen en daarmee perfect voor rustzoekers in de natuur.  
 
Pluspunten → karakteristiek campagnehuis, zeker aan de binnenkant. Veel charme vooral binnen en compleet uitgerust en ingericht. Grote leefkeuken met open haard en aparte ‘ cellier’. Mooie woonruimte met ook weer mooie open haard. Alle ruimtes hebben elektrische radiatoren. Nieuwe kozijnen met dubbel glas. 4 ruime slaapkamers.
Het huis meet ongeveer 80 m² per niveau en dat is dus beneden grote keuken van ongeveer 30 m² en living van 50. Hier overal tegelvloertjes en boven mooie houten balken. In keuken aanrecht zoals vroeger, open haard en fornuishoek met verder veel plek voor opberg en zit. Gesloten doorgang naar ruime ‘cellier’, de ouderwetse bewaarruimte van vroeger voor verse spullen en conserven. Daarnaast twee open doorgangen langs centraal gepositioneerde open haard in living. Authentieke muurkasten. Plus glasdeur naar voorkant op ZW met houten vlonder als terras.  Ruime woonkamer dus, met licht aan 3 kanten. In hoek brede open houten trap naar boven. Mooie grote open haard centraal opgesteld op korte kant tegen keuken aan.  Boven 4 slaapkamers met witgekalkte muren, goede plafonds met balken en houten vloeren. Met nieuwe ramen en elke kamer heeft dus ook een radiator.  Ruime gang met zithoek en aparte WC en natuurlijk een badkamer met bad/douche en wastafel. Geen 5 sterren maar ook niet shabby; meer zen en wabi-sabi !  
 
Het huis zal van natuursteen zijn maar is gestuct en heeft een goed dak van rode leien en rode pannen. Helaas geen dakgoten wat de vochtvlekken verklaart in de stuc.  Binnen vinden we geen enkel signaal van vocht !  De scheiding tussen grond en weggetje is een mooie stenen muur met twee houten poortjes. Tegenover een grote schuur met prima dak wat ook van de huidige eigenaar is en ook eventueel te koop. Dit ligt op een stuk grond van 2000 m² met een aantal bomen en aan de onderkant een klein riviertje. De vraagprijs voor totaal is 180 K €.  
 
Nu met heel weinig werk een ideaal vakantiehuis zeker wanneer de stad Parijs en Disneyland mogelijke populaire items voor u zijn, maar u toch daarna van absolute en groene rust wilt genieten. Ook natuurlijk geschikt voor permanente bewoning maar dat vraagt iets meer werk in mijn ogen, zeker wanneer de schuur daar bij gaat horen.  Maar blijft alleszins overzichtelijk en zal een groot plezier zijn voor een francofiel met rechterhanden.