FP030
Nieuwe super-ecologische bungalow op toplocatie in het Zuid-westen van Frankrijk.

Prijs → tussen 180.000 en 250.000 €.

Nieuw te bouwen moderne bungalow met groendak op een absolute toplocatie met spectaculaire uitzichten. Onder architectuur ontworpen en met volledige plannen én bouwvergunning. De bouw kan morgen opgestart worden en einde 2019 klaar zijn.
Daarnaast grote plus dat het nog op velerlei punten aan uw persoonlijke wensen aangepast kan worden !!

Sterke punten: gelijkvloers, grote ramen met prachtig uitzicht, grasdak geeft koelte in zomer en warmte in winter, 100 % nieuw, écologisch, lage kosten. Nihil onderhoud zowel voor huis als tuin; pers. aanpassingen mogelijk. 

Locatie

In het glooiende landschap van de Corrèze qua gebied goed te vergelijken met Zuid Limburg maar dan met een nog beter klimaat. Voorheen maakte de Corrèze deel uit van de regio Limousin maar na de recentelijk doorgevoerde nieuwe indeling heet dit veel grotere gebied ‘Nouvelle Aquitaine’, gelegen dus in het uiterst aantrekkelijke zuid/west Frankrijk. Op 5 uur rijden onder Parijs en 900 km vanuit centraal Nederland. Expo in prachtige groene campagne met optimale rust, rijke uitzichten en uiterst schone lucht. Optimaal voor de natuurminnende mens. En ook 100 % vrij van bosbranden, overstromingen, lucht- en lichtvervuiling, drukte etc. Dit is puur natuur !!

Anders

Het huis staat dadelijk op een kavel ( 100 % eigendom ) van 2200 m² en deze is in de basis één grote prairietuin. Nihil onderhoud en lage kosten en het hele jaar door verzekerd van harmonie met de natuur en een bonte afwisseling van kleuren.
In voor- en najaar wordt dit door professioneel gemaaid en levert het in de tussentijd een prachtige biotoop voor o.a. de hop, de bijeneter, vlinders en reptielen. Meer persoonlijke tuin ervan maken is natuurlijk mogelijk maar in feite kan het dus ook helemaal NUL zijn qua arbeid en gereedschap !

Het pand met zijn 2200 m² grote prairietuin is onderdeel van ‘hameau’ met 10 andere properties. Door de grootte van de kavels van gemiddeld 4000 m² en het heuvelachtige karakter ziet men amper de andere huizen en wordt de rust totaal niet verstoord. Het wegblijven van lawaaierige machines voor tuinonderhoud is ook een van de motieven van het kiezen voor de prairietuin. Van isolement is er dus ook geen sprake en de opzet van geheel zal ook duidelijk harmonie scheppen in de sociaal-culturele beleving.

Het ecologische hier begint direct met groot gedeelte super-isolerend en onderhoudsarm grasdak en daarnaast zijn voor nieuwbouw in  Frankrijk de bouwnormen een stuk strenger dan in Nederland. Een zgn. ‘Passief’-huis is absoluut mogelijk door optimale expo voor zonnepanelen.

Huis

Met het bestaande plan hebben we een woonkamer-keuken van 40 m² met grote pui en expo daarvan op OZ. Strak, veel licht en buitenkant afgewerkt met houten ‘bardage’ of met onderhoudsvrije stuc. Grote plus is hier dat u zelf bepaalt hoe de afwerking wordt qua vloer, kleur, verwarming, buitenaanzicht, keuken etc. etc.
De haaks hierop liggende achterflank geeft de ruimte voor slaapkamers, sanitair, bergruimte, garage, atelier en noem het maar op. Ook hier weer grote plus dat het dus nog helemaal aangepast kan worden aan uw persoonlijke wensen qua ruimtes, afwerking, comfort en dat u ook de kant op kunt gaan  van zelf afbouwen wat natuurlijk direct stevige impact kan hebben op totaalprijs.

Systemen

Met aankoop van de volledig geïnfrastructureerde kavel wordt u eigenaar van het grondstuk. Alles is hier al aangelegd op gebied van elektriciteit, drinkwater, vuilwaterafvoer, regenwaterafvoer en eventuele aanvoer kabel.
Een collectief systeem van septic-tank met zandbekkens, aangelegd in het nabijgelegen bos, zorgt voor een volledig probleemloze en uiterst milieuvriendelijke vuilwaterreiniging. Heel vaak duur en daardoor tegenvallend gegeven in Frankrijk !

Procedure

Stel dat dit concept u boeit → dan lijkt mij de volgende stap dat u de plek ziet, proeft en voelt.  Daarna zijn we dan al héél ver ! Want de plek is subliem ! Tenzij u de Gucci winkel of de boulevard om de hoek moet hebben….
Stap twee is samen met de architect bekijken in hoeverre we bestaand plan aanpassen. Voor wat betreft de conceptieve kant praat u met WillemJan Droog van D~B architecten in Rotterdam. En wanneer het plan helemaal naar uw wens is gaat het concept naar de Franse architect die de verdere formaliteiten afhandelt voor wat betreft bouwvergunning en die ook verder de bouw van a tot z technisch organiseert en garandeert.

Omdat we dit huis op deze plek al volledig ontwikkeld hebben, kunnen we dus morgen in feite beginnen met de bouw en kunt u er nog dit jaar in wonen. En tegelijkertijd tekent u dan ook bij de notaris voor aankoop van de grond. Met de Franse architect tekent u contract voor de bouw.

Let wel: alle kosten van aankoop, bouw en derden inclusief de BTW zitten dus volledig in het bovengenoemde bedrag !!

'Sur place’

Dit hameau ligt ongeveer 1.5 km buiten het dorp Perpezac le Blanc. In het dorp van ongeveer 400 inwoners is nagenoeg geen leegstand, nog een school, kerk uit de 12e eeuw, gemeentehuis, bakker, café, hotelletje annex restaurant en een paar kastelen. De campagne is puur agrarisch met op kleine schaal veeteelt, akkerbouw, fruitbomen en bosbouw. 2 km verder vinden we Ayen met al wat meer commerces en op 10 km ligt Objat met banken, supermarkten, garages etc. en een heel gezellige zondagmorgen markt. Grote plaats Brive ligt op 20 km en heeft naast de snelweg naar alle kanten ook een treinstation en op 15 min. een vliegveld.

Binnen een uur van onze spot vindt u een enorme variatie van bezienswaardigheden en ontspanningsmogelijkheden. Als u Corrèze, Dordogne, Lot of Limousin intikt gaat u duizelen van de mogelijkheden.

Is uw interesse gewekt? Neem contact met ons op!