FP029
FP.029 – Uiterst charmant ensemble van woonhuis en groot gastenverblijf annex atelier in Dordogne – vraagprijs 295.000 €

Aan de rand van een klein dorpje in het Noord-Oosten van de Dordogne vinden we dit absolute pareltje bestaande uit een stijlvol en subliem gerenoveerd campagnehuis verbonden middels een boven-terras met een grote schuur waarin een luxe gastenverblijf annex atelier en verder nog een grote garage en een technisch werkruimte. Op een kwartiertje van Hautefort, een toeristisch dorp met alle basic commerces en bekend om zijn majestueus kasteel.

Sterke punten: Origineel, optimale rust en privacy, panoramische uitzichten, bijzonder stijlvol en perfect gerenoveerd. Direct instap-klaar om rijk te leven in een groene en schone campagne van een mooie Dordogne.
Het geheel is 15 jaar geleden volledig gestript en alles is binnen muren en onder dak geheel opnieuw opgetrokken; uitgevoerd met uiterst veel smaak en creativiteit en echt een ensemble wat zo als reportage in een woontijdschrift zou passen onder het kader van landelijk chique. 
De twee gebouwen zijn toen verbonden met een zeer stijlvol opgetrokken muur in natuurlijk dezelfde natuursteen en met een grote ronde poort waardoor er een ‘clos-effect’ is ontstaan, privacy geoptimaliseerd is en er middels een daarna aangebracht boven-terras, uitgevoerd in acacia, een sublieme zithoek ontstaan is met spectaculaire uitzichten en een optimale verbinding tussen de twee gebouwen. 
 
De muren zijn voor het grootste gedeelte uitgevoerd in de rode ‘brazier’-steen en de daken zijn van originele rode aardewerk leitjes. 
Het woonhuis heeft een gezellige campagnekeuken die tot in de nok open is. Verder een gezellige eethoek en een aparte ruimte voor berging en toilet. De woonkamer van ongeveer 45 m² heeft een grote open haard aan de ene kant en een houtkachel aan de andere kant. Verder een voordeur naar terras op het westen wat ideaal is op zeer warme dagen. Aan de oostkant deur naar het aangelegde boven-terras met dus doorgang naar het gastenverblijf en naar trap die naar de cour en tuin leidt. In de hoek van de woonkamer nog een draaitrap die naar de benedenverdieping gaat alwaar slaapkamer en badkamer plus deur naar cour/tuin. Verder hebben alle vertrekken elektrische radiatoren.

In het tweede gebouw op ‘cour’-niveau ook weer grote poort als ingang van garage  die ongeveer 50 m² meet en dus ook volop plek heeft voor alle tuingereedschap. Hiernaast met eigen ingang nog een technisch atelier van ong. 20 m².
Langs muur dus open trap naar in acacia uitgevoerd boven-terras waar we ingang vinden van het grote atelier annex gasten verblijf. Geheel hier is dus ook allemaal nieuw en heeft een stevige dosis kasteel-allure. Open tot in de nok, mooi licht door ramen met schitterende uitzichten en ‘très confortable’ door complete badkamer en romantisch slaapgedeelte. 
Het geheel ligt op een grondstuk van een halve hectare ( 4954 m² ) wat ongeveer voor de helft bos is en heeft dus 15 jaar geleden ook een perfect werkende septic-tank gekregen. 
Keurig aangelegde tuin met veel hortensia’s, vijgenboom, glooiende oprit met fijne ‘castines’. Geheel ligt op ongeveer 150 m. van doorgaande weg door het dorp en meteen aan deze doorgaande weg ligt nog een perceel van 2750 m² met eventueel bouwvergunning, en momenteel met een kleine garage. Dit hoort er dus nog bij. 
 
Locatie: heel veilig in de périferie van een heel klein dorpje, maar wat dus wel een eigen gemeente is met compleet bestuur. Leuk kerkje en overal mooie uitzichten. Op een 10 -tal km’s van dus Hautefort en ook niet ver van Objat, een stadje met iets meer functies en gelegen in de Corrèze. Verder grote plaatsen als Périgueux en Brive op dik een half uur rijden. 
 
Een klein domeintje om stante pede verliefd op te worden, wat heel compleet is, in een prima staat verkeert en daarmee dus helemaal klaar staat om direct in te genieten. Mogelijk alleen extra verzekering afsluiten om risico te tackelen van niet meer weg willen !