FP018
FP.018 – Nadaillac – Dordogne – woonhuis + gîte rural – Vraagprijs: 367.500 €

Charmant woonhuis én groot vakantiehuis op stuk grond van 8000 m² gelegen in de campagne van het dorp Nadaillac ongeveer 20 km ten zuiden van Brive-la-Gaillarde. Dus nagenoeg op de grens van Corrèze aan de oostkant en de Dordogne aan de westkant. In kleine hameau met 3 andere huishoudens. Groentetuin, kippenren, broodoven, bos, het is er allemaal. En verder een heerlijke rust en compleet in het groen. Geheel verkeert in een prima staat en is direct bewoonbaar en te exploiteren. 

Sterke punten: 2 complete huizen, zeer rustige ligging maar vlakbij alles ! bij uitstek geschikt voor self supporting leven. Plus prima verhuurmogelijkheid. Plenty charme !!

Het woonhuis is geheel van natuursteen en heeft een rood leiendak. Op de begane grond een royale woonkamer met in de ene hoek een badkamer en een compleet ingerichte keuken, en aan de andere kant een grote cantou = open haard, met een ideaal gesloten installatie voor zeer zuinige houtverbranding. Maar ook open vuur is mogelijk. Boven 2 slaapkamers en een overloop met ruime kast. Terras op het zuiden en van daaruit ook toegang naar schuurtje voor tuinspullen en open schuur met perfect functionerende broodoven. Onder een waskelder en een voorraadkelder. Naast de houtkachel in cantou zijn er nog een paar elektrische radiatoren voor bijverwarming.

Het zeer ruime vakantiehuis is recent geïnstalleerd in een grote schuur en verkeert in een tiptop staat. Het staat op ongeveer 50 meter van de principale woning en heeft een eigen ingang met grote poort. Na entrée een kleine en primitieve keuken maar daarna een zeer ruime en gezellige salon. Daarnaast ruimte met een weldadige surprise in de vorm van een grote jacuzzi waar je met de hele familie in kunt en hierbij keurig sanitair. Boven 2 ruime slaapkamers met beide een eigen badkamer en daartussen nog een mansardekamer. Op de begane grond vanuit de woonkamer doorgang naar ruim buitenterras op het zuiden en geweldig uitzicht over de groene natuur. Onder dit terras een enorm regenwaterreservoir. Ook geheel van natuursteen met een nagenoeg nieuw dak dus. Heeft trouwens ook een complete CV-installatie op olie.

De locatie is pure rust maar op paar km van primaire commerces en dus op 20 min. van de grote stad Brive met alles erop en eraan. Ook het vliegveld ligt maar op 5 min. maar compleet niet onder de aanvlieglijn. Dagelijkse verbindingen met Parijs en verder een aantal keren per week met oa Londen en Amsterdam wat in het seizoen geïntensiveerd wordt. Vanaf de autoweg richting Toulouse in het zuiden is het nog ongeveer 5 min. over kleine weggetjes. Ook het “Lac du Causse” ligt vlakbij wat dus perfecte mogelijkheden geeft voor watersport. Bereikbaarheid via autowegen, vliegveld en treinstation ( Brive ) zijn dus een absolute topper voor dit object terwijl niets ook maar een centje stoort qua overlast ! Daarnaast is het genieten van een mooi klimaat in een afwisselende groene omgeving.

Al met al een droomspot voor diegenen die zelf rustig willen wonen van de drukke wereld af maar ook weer niet te ver weg van comfort en beleving. Comfortabel eigen woonhuis met relatief weinig kosten; topvakantiehuis voor exploitatie en daarmee regenereren van inkomsten en alles klaar voor een almost selfsupporting leven met kippenren en -hok, grote afgezette groentetuin en eigen bos voor openhaardhout. En dan sta ik nog niet stil bij grijs water, de vijgen- en notenboom en het zelf bakken van overheerlijk brood en pizza’s in eigen oven.