FP015
FP.015 – Corrèze – Kasteel met park – Prijs: 1.350.000 €

Prachtig kasteel uit de negentiende eeuw in perfecte staat en met 3 hectare park. Is gelegen nagenoeg op grens van Dordogne en Corrèze in een mooi glooiend landschap met omliggende bossen en graslanden.

Het geheel is recent gerenoveerd en verkeert in perfecte staat op alle fronten en dan hebben we het over gebouw, techniek, inventaris, tuin en onderhoud.

560 m² woonoppervlak met 8 slaapkamers, 5 badkamers, meerdere salons, ruime kelders en apart bijgebouw met atelier en garage. Centraal trappenhuis, veel open haarden en andere originele ornamenten.

Rijk en riant voor privé-bewoning, maar ook uiterst geschikt voor exploitatie van luxe hotel/restaurant met 4 kamers en 20 couverts.
 
​​Prachtig kasteel uit de negentiende eeuw aan de poorten van de Périgord

Château du Bois Noir is een prachtig domein gelegen in een prachtige omgeving en biedt een fantastisch uitzicht over het glooiende landschap met omliggende bossen en afgewisseld met graslanden. Op drie kilometer ligt het dorpje Brignac la Plaine en biedt de eerste basis behoefte en op 27 km. afstand ligt de grote stad Brive-la-Gaillarde en biedt alle noodzakelijke winkels en diensten. En er is een luchthaven met internationale vluchten.
Château du Bois Noir biedt 560 m² woonoppervlak met 8 slaapkamers.
Het eigendom omvat op de begane grond: hal, biljard kamer (36m²), woonkamer (55m²) met aangrenzend terras, eetkamer (34m²), eetkeuken (34m²), bijkeuken en toilet.
De kamers zijn prachtig ingericht en aangrenzend aan de vijf slaapkamers is elke slaapkamer voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Er is een klein bijgebouw van 120 m2 opgetrokken uit natuursteen en bedekt met leistenen, geeft de mogelijkheid tot nadere invulling en de onderliggende grote kelder kan dienst doen als werkplaats en/of garage voor 1 of 2 auto's.

Rust, comfort en kwaliteit staan ​​voor u klaar, onder een zeer mooi geheel.
 
Château du Bois Noir biedt:
- Mooie hoge plafonds (4 meter op de begane grond en 3,8 meter op de1e verdieping).
- Grote ramen met originele binnenluiken.
- Goede isolatie (2e verdiepingsvloer en dak). Centrale verwarming uit 1998 uitgevoerd met een olieketel en een op elektra aangedreven warmte pomp.
- De meeste kamers zijn ingericht met openhaarden van hout (indrukwekkende noten openhaard in de woonkamer) of natuursteen.
- Oprit van 100 meter voorzien van eeuwen oude platanen. Putten en ijzeren toegangspoort.
- Prachtige elementen en details (Franse plafonds, originele openhaarden, origineel parket en originele plavuizen ....).
- Het kasteel is volledig gerenoveerd in 2008 (nieuwe badkamers, elektriciteit, warm- en koude watersysteem, binnenriolering, schilderwerk, gevels enz ....).
- Kwaliteits renovatie.
- Omgeving is zonder overlast (geen herrie of stank).
- Formidabel uitzicht.
- 3 hectaren groot park beplant met platanen, sequoia's, eiken; is een prachtig aanvulling op dit domein. Mogelijkheid om paarden te houden.
- Op dit moment doet het Château dienst als hotel (4 kamers) en restaurant (20 couverts).
- Dit bezit met veel charme en karakter, is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A20 (20 minuten) en 30 minuten van de internationale luchthaven van Brive-Vallée de la Dordogne.
 
Indeling:

BENEDEN VERDIEPING: 5 kelders (plafondhoogte 4 m.).
- Kleine keuken / wasruimte van 10m²
- Gehele kasteel is onderkeldert; totaal 195m².
​BEGANE GROND (plafondhoogte 4 m.).
- Inkomhal met trappenpartij; 28m².
- Kleine woonkamer van 36m² met parketvloer en openhaard en toegang tot het terras.
- Eetkeuken van 34m² met natuurstenen open haard.
- Grote woonkamer van 55 m² met parketvloer, grote openhaard en toegang tot het terras.
- Eetkamer van 34m² met tegelvloer, natuurstenen openhaard en toegang tot het balkon.
- Toilet, pantry, bijkeuken incl. keldertrap.

1E VERDIEPING (plafondhoogte 3,8 m):
- 4 slaapkamers van 40, 34, 22 en 28 m², 3 met openhaarden.
- Aangrenzend 2 doucheruimtes met douche, wastafel en toilet. (5m² en 6 m²).
- Aangrenzend 2 badkamers met douche, bad, toilet en dubbele wastafel (16 m² en 9 m²).
- 1 Garderobe kamer (8 m²) en overloop van 15 m².
- Verschillende werkkasten.

2E VERDIEPING (plafondhoogte 2.6m en 3.2m,.):
- 4 slaapkamers van 57, 31, 6 en 16 m²
- Badkamer met douche, bad, toilet en dubbele wastafel (8 m²)
- Kantoor van 23 m²;
- Overloop van 12 m²
 
Het gebied van de Bas-Corrèze

Afstanden lijken vaak tweemaal zo lang omdat de wegen er zo slingeren en daardoor is er een zeer afwisselend uitzicht. De Corrèze is dan ook een geliefd oord voor kunstenaars uit alle landen. De bosrijke natuur, doorsneden door rivieren en gevuld met enkele meren, vormt de voornaamste aantrekkingskracht van de Bas- Corrèze. Buiten de dichte bossen is het een hoofdzakelijk agrarisch gebied met een landelijk karakter. Millevaches, de hoogvlakte in Haut-Corrèze en het Massif des Monédiéres in het Pays de Tulle zijn grotendeels onbewoond. Toch vind men hier voldoende ontspanning mogelijkheden. De stuwmeren bij Neuvic en Bort zijn uitstekend geschikt voor sportieve recreatie; de zeilsport, het windsurfen en het waterskiën.
Ook de kleine steden en dorpen hebben elk hun eigen bekoring. In het departement Corrèze liggen maar liefst zes van frankrijks 100 mooiste dorpen: Turenne, het perfect gerestaureerde dorp Collonges-la-Rouge, Curemonte, St-Robert, Treignac en Ségur-le-Château.
In de nabije omgeving zijn ook te zien: de druipsteengrot Gouffre de la Fage, het Lac du Causse en de leisteengroeven Les Pans de Travassac.
Vaak gehoorde argumenten om deze streek te bezoeken zijn: het milde klimaat, de prachtige ongerepte natuur, het goede leven en de gemoedelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking.
 
Algemene informatie
Type                                         : Kasteel
Stijl                                           : Neo-renaissance
Periode                                     : 1890
Aantal kamers                          : 13
Woonoppervlakte                     : 563 m2
Oppervlakte terras / balkon     : 30 m2
Perceel grootte                         : 03HA 05a 67ca.
GPS coördinaten kasteel          : N: 45.212690, E: 1,354988.
Hoogte boven de zeespiegel    : 300 meter