FP010
FP.010 – Manoir in de Corrèze - Prijs 550.000 € (onderhandelbaar )
 
Statig rijk landhuis met grote schuur, veel garage en 2e woning gelegen in volledig omheinde parktuin van 1 hectare. Imposant gebouw volledig opgetrokken uit natuursteen en met veel luxe en ruimte. In prima staat !
 
Sterke punten: direct riant bewoonbaar, plus 2e woning, binnenzwembad,
enorme schuur voor hobby of exploitatie. Geweldige locatie ! Veel plek voor veel gasten, auto’s, paarden etc. Rijke uitstraling en veilig. Rijk park wat relatief weinig onderhoud vraagt.
Luxe systeem van elektrische rolluiken voor alle ramen.
​Het majestueuze pand heeft een aparte historie daar ongeveer een eeuw geleden de ruwbouw is neergezet, muren en dak dus, en al het andere pas 10 jaar geleden is afgebouwd. Waarschijnlijk te verklaren door de crisis in het begin van de vorige eeuw. Impliceert dus wel dat alles binnen dus van zeer recente datum is.
 
Locatie
Gelegen in een gehucht van het dorp Ayen en daarmee dus in het zuidwesten van de Corrèze, het zuidelijkste departement van de centraal in Fr. Gelegen regio Limousin. 950 km van Utrecht.
2 min. van het dorp met alle basic commerces, garage, café’s en restaurantjes. Op 10 min. van Objat met alle winkels en op 20 min. van Brive met autoweg, ziekenhuizen en vliegveld.
 
De manoir
Vier niveaus zijn er in de manoir zijnde een begane grond met woonfuncties, de eerste verdieping met 4 slaapkamers en 2 badkamers,
een zolderniveau met 2 zeer grote zolders en een royaal sous-sol onderin met meerdere functionele ruimtes.
Elke verdieping meet ongeveer 130 m² terwijl het sous-sol nog een stuk groter is door de zeer ruime garage onder het royale terras.
Zeer luxe is het systeem van elektrische rolluiken die dus heel makkelijk separaat of tegelijk open en dicht kunnen. Zeer veilig en praktisch en een enorme energiebesparing in koelere periodes.

Helemaal opgetrokken uit getailleerde natuursteen met een eiken spantwerk en dak van originele leien.
 
begane grond: Achter de voordeur een imposante open trap naar boven met daaronder afgesloten de trap naar sous-sol. Rechts eerst een ingerichte keuken van 6 x 2.5 m. en een open salon met veel licht van ongeveer 50 m². Van hieruit doorgang naar zeer ruim balkon van ongeveer 80 m² met uitzicht over park richting zuiden. En links en rechts kilometers ver uitzicht over het glooiende landschap.

Aan de andere kant van de grote trap een binnenzwembad. Niet groot, wel perfect afgescheiden om binnenshuis geen vochtproblemen te krijgen. Met natuurlijk alles erop en eraan qua installatie wat erg complex en duur is voor een binnenbad ! En voor degene die op deze plek geen zwembad maar een kantoor, bibliotheek/biljart, atelier of eetsalon wil, is een relatief kleine verbouwing voldoende.

eerste verdieping: centraal dus hier de open trap en dan boven woonkamer en keuken een open gedeelte als leeshoek en verder de zeer ruime master bedroom met veel inbouwkasten en een zeer ruime badkamer met alles erop en eraan. ( bad, douche, toilet, wastafel, bidet )
Aan de andere kant 3 slaapkamers en badkamer incl. toilet.

tweede verdieping: 2 grote vierkante, nog af te maken, zolders van elk ongeveer 50 m².
sous-sol: een grote garage ( 3 auto’s mogelijk ) een technische ruimte voor zwembad, een CV ruimte met oliekachel ( Buderus ), een grote kamer – nu speelzaal -, nog een ruimte ( voorraadkamer ) en een douche/toilet.
 
Achter het huis een groot breed gebouw met volledig uitzicht op het zuiden waarin rechts een complete woning met woonkamer/keuken, 2 slaapkamers, badkamer plus een zolder en een mooie gewelfde kelder.
Daarnaast twee ruimtes wat vroeger paardenboxen waren en nu garages / opslagruimtes.
En links daarvan een enorme schuur van ongeveer 20 m. breed en 8 m. diep en ruimte voor 3 niveaus.
 
Achter de dubbele toegangspoort die elektrisch opengaat een elegant lopende oprijlaan die evenals parking e.d. geasfalteerd is.  Een hele rits lantaarnpalen met romantische verlichting en prieel  naast grote eiken. Rondom de totale oppervlakte een veilig hek en groene haag en mede daarmee een zeer rijk complex.