FP024-A
FP.024 – klein huisje om op te knappen – vraagprijs→ 29.000 €

Sterke punten: handzaam project / hoofdruimte heeft karakter met mooie balken, grote open haard, houten vloer in redelijke staat en grote binnen-kast / grote mooie gewelfde kelder / water en elektriciteit reeds aanwezig / kleine prijs/ rustige omgeving.
PLUS → ideaal met ook te koop huis ernaast – FP-024b !!!


Het huisje bestaat uit drie kamers met in totaal ongeveer 50 m² bewoonbare oppervlakte. Daarboven een zolder en ernaast een schuur van ongeveer 30 m² die dus mogelijkheid geven om woonruimte erbij te creëren. De woonkamer meet ongeveer 25 m² en heeft dus houten vloer, mooie grote balken onder plafond, centraal zo’n enorme open haard waarin de mensen vroeger naast het vuur zaten ( ‘n ‘cantou’ heet dat hier )
en in een hoek een ruime opbergkast.  

Aan de ene kant een kamer van 12 m² en aan de andere kant eentje van 8 m². Onder het huis een grote gewelfde kelder met loophoogte die in een prima staat verkeert.
Water en elektriciteit zijn dus aanwezig.

De bouwkundige staat van het geheel past bij de term: stevige opknapper !

Het is beslist geen ruïne, maar het vraagt wel een totale renovatie. Comfort is er nu niet daar er niets van sanitair is. Na schoonmaakbeurt zou je er primitief in kunnen wonen,
maar ik zie het meer als een object om lekker een zomer lang te gaan klussen met bivak in een ‘gîte’ in de buurt of in een mobilhome of caravan op een wei ernaast.
In die wei van buren, die ook de verkopers zijn, ook de mogelijkheid om een septic tank te plaatsen, want de eigen grond is nihil.
De muren zijn van natuursteen en het dak ( geen gaten ) van de rode leitjes ( tuiles )  én de zwarte ardoises.

Charmante ligging in een klein ‘hameautje’ in de campagne van de Corrèze, tussen Ayen en Juillac. Winkels voor primaire spullen op een paar km en Objat als centrale plaats met gezellige zondagmorgenmarkt op 10 km.

Echt dus een leuk object voor handige klusser om te komen tot charmant rustiek huisje met naderhand weinig kosten en veel pure beleving van de campagne. Groente, fruit en eieren zullen er regelmatig in het mandje liggen.