Object FP.009 - Huis met hobby/exploitatieplek
​Referentie FP.009 – Perpezac le Blanc - Corrèze - wonen + mogelijkheid van exploitatie Vraagprijs 268.000 €
 
Ruim en vrij gelegen huis met héél véél extra ruimte en gelegen op een rustige plek met mooi uitzicht. Aan de rand van een dorp met veel privacy. Probleemloos wonen voor mensen met veel spullen. Het totaal verkeert in prima staat van onderhoud.

Sterke punten: mooie en praktische ligging en giga veel plek voor auto’s / exploitatie / hobby
​De voormalige boerderij heeft een ruime binnenplaats met een goed afsluitbare poort. Aan de ene kant een zeer grote schuur en aan de andere kant een rechthoekig gebouw van natuursteen en nieuw leien dak met op de begane grond een woonhuis van ongeveer 100 m² en daarnaast nog een voormalig stalgedeelte van 60 m². Daarboven één grote zolder die momenteel in gebruik is als curiosawinkel. Om de gebouwen heen grote, iets aflopende weide met fruit- en notenbomen.
 
Het woonhuis heeft recent renovatie ondergaan en bestaat uit een woonkamer van ongeveer 35 m² met houtkachel, een zeer ruime keuken en daarnaast bijkeuken. Verder 2 slaapkamers en een badkamer. Daaraan grenzend een grote open ruimte met veel plek voor aanwezige sauna, diepvries en heel veel meer. Vanuit het woonhuis een trap naar de zolderverdieping alwaar dus de grote verkoopruimte van 160 m²  die aan de voorkant ook een publieke ingang heeft. De CV van het huis is via omkeerbare airco, elektrische radiatoren en een houtkachel in de woonkamer. Verder is er ook ADSL verbinding. 
De schuur aan de overkant van de binnenplaats is een ware beauty voor hen die veel ruimte zoeken. Deze meet 20 m. diep en 10 m. breed en heeft op de bovenverdieping de ingang aan de voorkant waar we het lokale weggetje vinden. Een grote metalen schuifdeur met de afmeting voor de entree van een royale camper. Binnen een strakke en stevige betonnen vloer en 4,40 meter hoogte in het midden. Onderin op dezelfde oppervlakte met een hoogte van 2,50 m. groot atelier/opslag met ingang op binnen- plaatsniveau. De constructie is van betonsteen met een gepleisterde buitenwand en het dak is van golfplaten. Super solide en veilig
​Buiten een goed afgezette weide met een buitenjacuzzi voor het ultieme ‘buitengenieten’, een septic tank op norm, 2 waterputten en een waterreservoir en een royaal uitzicht over de groene heuvels. Totale oppervlakte is 9910 m².
 
Locatie
Het complex ligt op 300 m. van het dorp Perpezac le Blanc in het zuidwesten van de Corrèze. Dus net in de campagne maar op 5 min. lopen van vers brood. 2 km van paar winkels in Ayen en 10 km van Objat met alle winkels. Brive als grote stad op 20 km en voor Brive opgang naar autoweg A20 en A89.
 
Kosten
Taxe Foncière → 486 € en Taxe d’Habitation → 325 € per jaar. Verzekeringen van het onroerend goed 600 € per jaar.