Object FP.006 restaurant / Corrèze / exploitatie
Referentie FP.006 – Vraagprijs 249.000 €
 
Charmant restaurant incl. 3 gastenkamers, met mogelijkheid voor meerdere, en privéruimte centraal gelegen in klein pittoresk dorpje in de Corrèze. Karakteristiek statig gebouw geheel opgetrokken in de lokale natuursteen. Recent geheel gerenoveerd en daarmee in prima staat verkerend.
 
Sterke punten: morgen exploitabel, ideale exploitatie voor paar en relatief makkelijke exploitatie, karaktervol pand, ‘elastische’ overname.
​Het geheel is één gebouw en ligt aan het doorgangsweggetje van het dorp Perpezac le Blanc, tegenover de traditionele bakker die zijn brood nog bakt in een houtgestookte oven. Hier wakker worden is zelfs voor het reukorgaan een feest. Zijdelings van het gebouw ligt het centrale dorpspleintje met het kerkje uit de middeleeuwen. En voor het pand vinden we een klein terras wat ongeveer een meter boven het maaiveld uitsteekt. Dit afmeting van dit terras is zo’n beetje de enige extra m² ’s wat dus inhoudt dat u buiten geen zorgen, onderhoud en kosten heeft.
 
Exploitatie
Het geheel is direct exploitabel en verkeert in een perfecte staat. De kamers zijn gerestaureerd en alle inboedel is nieuw. En dit geldt idem voor de keuken en restaurant. Qua restaurant zijn er twee ruimtes met een totaal van ongeveer 40 couverts mogelijk en 3 kamers op de eerste verdieping zijn helemaal toppie dus incl. volledig eigen sanitair.
Op de 2e verdieping zijn nog een 6 tal kamers waarvan er prima 3 bij de exploitatie getrokken zouden kunnen worden. Het sanitair hiertoe dient nog geïnstalleerd te worden maar aan- en afvoer hiertoe zijn aanwezig. De resterende vertrekken hier zijn eventueel privéruimtes.
Verder is er op de eerste verdieping een ontbijtkamer/annex bar. Mogelijkheid dus van seizoensexploitatie maar ook het hele jaar door is er geld te verdienen zeker wanneer de exploitant de Fransen weet te beroeren met zijn kookkunsten. Wonen en bescheiden exploitatie kan bijv. ook met B & B of eenvoudige herberg. Daarnaast kunnen we exploitatie ook helemaal vergeten en is het een ruim huis met veel kamers voor grote families of mensen die absoluut geen tuin hoeven. En als u er niet bent: luiken dicht en de bakker aan de overkant houdt het verder in de gaten !
 
Locatie
Centraal dus in het dorp Perpezac le Blanc met bakker, bar/tabac en dit ligt dus zo’n 20 km NW van de grote plaats Brive-la-Gaillarde. Snelwegen A20 en A89 op 10 min. en vliegveld 10 min. onder Brive.
Details
De keuken heeft aan de zijkant een eigen ingang en is verder dus volledig op norm. In het dorp is gewoon openbaar riool dus u heeft niets met septic tank te maken. De twee restaurantruimtes zijn een maal een royale kamer met veel licht op de begane grond en de ander is een prachtige gewelfde kelder waar we elektrische vloerverwarming én een houtkachel vinden. Verder overal verwarming middels elektrische radiatoren. En in totaal zijn er 3 boilers die voor de warm waterproductie zorgen. Ideale kans dus om een makkelijk te managen exploitatie over te nemen in een mooi waardevast pand met veel plussen en weinig zorgen erom heen ! En over de vorm en financiering van de overname is te praten.
 
Schrijver dezes heeft zelf 12 jaar een mooi restaurant gehad in de campagne van dit leuke dorp en kan dus vele ins en outs betreffende exploitatie en wonen op deze plek met u doornemen.